Kölista

Kölistan är öppen

Om du vill ställa dig i kö kontakta föreningens styrelse på mailadress: info@enskedegardskoloni.se för aktuell information.


Den som står på tur i vår externa kölista får tre erbjudanden om lott, placeras därefter sist i kön. Aktiviteter under tiden för dig som köar är t.ex olika föreläsningar och kurser i mån av plats samt att du blir inbjuden till föreningens årliga skördefest.


Det kostar ca. 1000 kr/år för en kolonilott hos oss, avgiften beror på storleken på lotten.


Internkö:

1. För att komma ifråga för internbyte skall lottinnehavare odlat och skött sin lott under 2 år. Medlem som vill upptas i internkön gör detta genom ett mail till styrelsen.

2. Ledig lott erbjuds alla köande för internbyte per mail. Köande har sju arbetsdagar att besvara intresseförfrågan och lotten tilldelas den köande med längst kötid. Den lott som då blir ledig går till den externa intresselistan.

3. Styrelsen beslutar om internbyte.

4. Ett andra lottbyte kan göras tidigast tre år efter genomfört lottbyte.I Stockholm finns många koloniföreningar och det kan vara värt att kolla upp hur lång väntetid de andra har. Du hittar dem via Stockholms Koloniträdgårdar (SK)  >>


Ett bra sätt att snabba på kön är att be kommunen arbeta mer med att starta upp nya områden att odla på. Kontakta kommunen om parkplaner  >>Tips till dig som står i kön!

Co-Grow gör det möjligt för alla att odla mat genom trädgårdsdelning, www.co-grow.se  >>


Stadsodling är en möjlighet för dig som bor i Enskede Årsta-Vantör att odla på stadens mark. Stadsdelsförvaltningen står för ett start-kit med pallkrage och ekologisk jord - Du står för plantering och omsorg.


Broschyr med info och kontaktuppgifter  >>

Stadsodling utomhus - Sthlm stad  >>


Stockholms koloniträdgårdar (SK)

Mer info/länk: Vill du bli kolonist i Stockholm  >>     
Om Stockholms koloniträdgårdar  >>